torsdag 31 mars 2011

Man ska veta inte tro

"...fler än vi har trott..."
Vilka "vi".
jag har aldrig trott att det inte finns kvinnliga pedofiler, eller att det inte finns kvinnor som utövar våld mot män, eller använder sex som utpressning. Jag VET att det finns och alltid har funnits! Men I Sverige är det två saker som inte har funnits, innan man nu har tvingats inse att det finns. Och det är fundamentalistiska muslimer som använder terror för att tvinga "otrogna" att konvertera eller åtminstone låta Sharia bli lag, så att man kan ta död på alla demokratiska värderingar som till exempel kvinnors rätt att klä sig och göra vad de vill. Det andra är kvinnor som tycker om att bli sexuellt stimulerade genom att se/vara med yngre. Ja yngre pojkar har väl aldrig varit en hemlighet, det anses ju vara helt ok för kvinnor att "ta sig en ung älskare", medan det är gubbsjukt och äckligt, när män intresserar sig för yngre kvinnor. Men nu talar vi alltså om att det finns fler kvinnliga pedofiler än vad någon har trott. Det är klart att "vi" inte har känt igen kvinnliga pedofiler som lever ut sina lustar offentligt, samhället har varit superaktivt i att peka på män som kan misstänkas vara pedofiler eller är det. Och ställer man tillräckligt många träd i vägen... ja då ser man inte hur skogen ser ut. Sluta tro någon gång och se sanningen som den är oavsett vad du tror (riktat till "vi").

onsdag 30 mars 2011

Internet är detta

Anledningen till att Internet misstänks vara ointressant av många över 50 år, beror just på sådant som DN skriver närde ska beskriva vad "internet är". Internet är mycket riktigt en mängd datorer som är anslutna till varandra. vad en dator är idag, kan man diskutera. Allt med en processor eller mikrochip kan sägas vara en dator. Det mesta av tekniken omkring oss styrs av små datorer. Förutom att artikeln är rörig och fylld med fel namn på olika delar som nämns. Så är Internet just det som det var meningen att vara från början. En enorm kunskapsbank med information som delas mellan alla anslutna datorer och användare. Däremot försöker man mer och mer styra nätet till att bli en försäljningskanal av musik och film, varor och allt-jag-vet-inte-vad. Och det är kanske inte konstigt att de äldre får för sig att nätet inte är något för dem som tittar på film och har musiken pumpande dygnet om. Internet är en fantastisk uppfinning som nu mer och mer håller på att bli ointressant att använda eftersom det finns otroligt mycket sopor och våldsam hård styrning där. Internet har mer och mer börjat handla om streamad (strömmande) musik och nedladdningsbar film och fildelning. Fildelning är vad Internet skapades för, att byta filer av information med varandra. Det är dags att återerövra Internet och göra det till vad jag använder det till igen. Att ösa kunskap ur, att snabbt kunna meddela sig med sina vänner, sin familj och att arbeta tillsammans var man än sitter i världen. Sluta att göra det så komplicerat och skär ner artikeln till ett par rader ur artikeln "...att skapa ett civilt nät för forskare att utbyta information sinsemellan." Och nu är det inte bara forskare utan vi alla som kan utbyta information.

Sex leksaker och blöjor hittade

Tänk va! Nu har polisen hittat sex leksaker och blöjor och en säng i en källare i ett gammalt ödehus. Och en kvinna säger sig ha blivit hållen som en av vad jag förstår sex människor där. Men polisen är självklart tvungen att hitta de andra fem också eftersom det kan bli ganska svårt att bevisa att vuxenblöjor, sex leksaker och handbojor är annat än hjälpmedel för att förhöja den sexuella njutningen hos dem som tänder på blöjor, att sitta fast/fjättra och leka med leksaker. Det kanske krävs lite mer än bara en kvinna för att kunna lagfara den 42:årige man som är misstänkt för att ha hållit sex fångar i källaren av sitt hus. Jag funderar lite på ifall det inte kallas att vara fången att sitta fast med handklovar under ett samlag oavsett ifall man sitter där frivilligt eller inte. Som sagt vi får hoppas att de hittar de andra fem, annars tror jag nog att Leif Silbersky som den misstänkte mannen har begärt som försvarare, blir en svår nöt att knäcka.

Jämfört med vad?

"Blodig jakt"  står det som lockande rubrik på förstasidan av DN och om man klickar på länken till artikeln så får man se en bild av en hök som sitter och kalasar på en duva den har slagit inne på Centralen i Stockholm. Se där! Äntligen tar sig djuren in på människans "domäner" och jagar djur som människan inte har ihjäl. Den är dessutom helt oberörd av människor som hastar förbi utan att ha tid att se skönheten som uppenbarar sig mitt i City. Rubriken i sig är kraftigt överdriven. Blodig jakt låter som något elakt och hemskt. I verkligheten är det naturens gång. Vissa arter äter andra och måste dessutom jaga och tillreda maten själv. Som människa går man in på iCA eller närmaste matställe och beställer en medium Entrecote utan att ha en aning om att slaktaren (den som har betalt för att ha ihjäl djur som ska ätas) stog för det "blodiga" jobbet att ha ihjäl maten så att andra människor kan leva i (o)-lycklig vetskap om hur blodigt det var innan det blev en medium rare på lunchtallriken. Höken slog en duva som den åt upp eftersom den var hungrig. Djur jagar det de ska äta, de dödar inte för nöjes skull och hänger inte upp bytets skalle på väggen i sitt bo. Inte heller dödar andra djur extra mycket eftersom det KANSKE går att sälja. Om det inte gör det, då slängs det som andra skulle behöva för att överleva. Vad gör t.ex. det att ett par renar tas av Varg, de kanske är just de renarna, vars kött inte skulle hinna säljas innan det ansågs otjänligt som människoföda (bäst-före-datum har gått ut). Är det inte bättre att de gör nytta och blir den mat de är menade att vara i naturens eviga cirkel. Men inte enbart för att mata människors plånböcker. jag kommer osökt att tänka på Alfred Hitchcocks  mästerverk "Fåglarna" och väntar med spänning på den dag, när det sitter en hel rad av vackra rovfåglar mitt i stan och tar för sig av det vi anser ovärdigt att äta!

Visst är farbror fräck!

Jag tittar lite misstroget på det antal jobb som Anders Borg ska skaffa fram för att uppnå regerinegns nya mål när det gäller arbetslöshet. 335.000 nya arbeten, innebär att det måste till över tusen jobb i veckan! Men eftersom jag är lösningsorienterad (jag ser lösningar på problem och godtar realiteter (sådant som inte går att göra något åt)), kommer jag strax på lösningen. I början av sin regeringsperiod bytte Alliansen namn på Sjukskrivna till arbetslösa, vilket gjorde att många nu går på A-kassa eller/och socialbidrag. Gör om och gör nästan rätt. Byt nu namn på socialbidragstagare till sociala understödstagare och ge dem en lön efter norm (socialbidragsnorm). Byt sedan namn på dem som går på A-kassa till arbetslöshetsexpert och ge dem det som de behöver. Och VIPS! Nu har man skapat jobb som inte fanns förr. Man har dessutom givit sjuka och arbetslösa som inte blir anställda värdighet, att ha råd att äta och betala hyran. Gör socialbidragstagarna till kommunalt anställda och A-kasselyftarna till Statliga dito.
Och nu ska vi se vad farbror frej har för grej.
han byter namn på två begrepp
Visst är farbror Fräck!

Städa först!

Tankesmedjan Fores (tankesmedja? är det ett gäng som sitter och tänker!) menar att reformen för nyanlända är misslyckad. Hade man väntat sig något annat? Vi har ju redan flera tusen gamla "nyanlända" som anlände för ett tag sedan som ännu inte kommit in från "utanförskapet". Det måste finnas fler än SD (Sverige Demokraterna) som inser att man inte kan hjälpa mer nya invandrare om vi inte ens kan ta hand om dem som redan är i landet!

Någon som är utbildad i logistik och gärna också ekonomi!

Ny lekstuga för militär kanske?

Så får vi genom DN veta att Gbagbo (president som vägrar avgå och använder ligister för att behålla makten), vägrar avgå och använder sig av alla medel för att skrämma människor så att han kan behålla makten till varje pris. Var händer detta? Jo enligt DN i (heter det inte "på" ) Elfenbenskusten! Men var är NATO, var är länderna som "skyddar" civila!!

Jag vet inte vad det är de säljer på Elfenbenskusten, men är det Elfenben kan det antagligen inte vara lika viktigt som olja. Och terrorn som utövas av diktator där, får fortgå! Utan militär intervention från väst, trots att Obama fördömer Gbagbo´s konster.

tisdag 29 mars 2011

Tänk vad bra vi har det

Vi har inte en fullgod skola.
Inte tillräckligt med sjukhuspersonal.
Inte tillräckligt med vårdplatser.
Haltande äldrevård.
Inte råd att ge alla i Sverige en dräglig levnadsnivå.
Inte ge alla arbete.
Inte råd att ge stöd åt dem som behöver det i Sverige.

Men varför klaga, vi har råd att skicka åtta gripenplan, att delta i ett krig i libyen för som regeringen säger inte mer än 200.000.000 kronor, förutsatt att alla flygplan kommer tillbaka och inte störtar eller blir nedskjutna.
Då blir notan 180.000.000:- (hundra åttio milioner) till per plan.

Tänk vad bra vi har det i Sverige.

Om utanförskap

Utanförskap , är det att inte få krediten man ansöker om när så många andra får ja.
Är det att inte ha råd att köpa nya iPhone, när så många andra har råd till det.
Eller är det att inte få teckna ett hyreskontrakt eftersom man inte anses rik nog.
Kanske är det att inte få vara med i en klubb som man ansöker om medlemskap i.
Kan utanförskap vara att man blir utelåst av sin sambo!
Är det att tvingas ligga och sova på soffan eftersom man inte kom med blommor till sin fru?
Att inte ha den status man vill ha
Är det att inte ha råd att åka på chartersemester med arbetspolarna, att inte få rum på hotellet som man vill bo på när alla andra i gruppen har fått det.
Är det att inte få ett jobb man söker!

Döm själv, UTANFÖRSKAP betyder egentligen ingenting och väldigt mycket. Ungefär som främlingsfientlig!

Om inte om fanns

Om inte det fanns så mycket älgar på vägarna skulle människor inte köra på dem.
Eller är det så att människor kör oförsiktigt utan att anpassa hastigheten.

Om det slutade snöa skulle snön inte orsaka att bilar kör i diket.
Eller är det människor som kör oförsiktigt?

Om man sopade cykelbanorna, skulle färre cykla omkull.
Eller är det så att man ska anpassa hastighet och körsätt efter underlag?

Om inte om fanns, skulle människan ha det otroligt mycket lättare att alltid skylla bristen på ansvar, på något annat!

måndag 28 mars 2011

Låt björnen vara

En björn fick plötsligt besök av en pojke som hade bestämt sig för att lämna skidbacken och åka off-pist! Honan, ja det var en björnhona och dessutom med ungar i boet, blev självklart överraskad av att någon rasade ner i boet och störde hennes lugn med ungarna. Pojken skadades men inte så allvarligt och björnen, den sprang trill skogs eftersom den blev rädd av att pojkens kompisar skrek och tjoade. Så farlig var den björnen. "Björnanfall ovanliga" sägs det i artikeln. Men det var ju en människa som oförsiktigt åkte skidor rakt ner i idet! det kan väl knappast kallas för att björnen anföll? Att människor tar hela naturen i anspråk för sina övningar är absolut inget som djur måste ta med i beräkning när de bygger sina bon. Vi människor ska snarast respektera deras rätt till privatliv och att låta dem sköta sina ungar ifred. Nu finns björnungar kvar i idet som inte kommer att klara sig mer än högst några dagar utan mammans mjölk, men en djurpark har ansökt om att få ta hand om dem. En lite ljuspunkt är dock att man inte tänker skjuta björnen eftersom den inte anses utgöra något hot för människor! Fantastiskt, man har lyckats fastslå att en björn som blir rädd av att få en människa i huvudet, när den dessutom måste skydda sina ungar och instinktivt biter inkräktaren. Inte är en fara för människor.
Vore det inte dags att inse att det är människan som är dett hot mot djuren!

Denna tröttsamma feminism

"Feminism är någonting man gör och ingenting man är"! säger Sissela Nordling Blanco språkrör.. förlåt talesperson för feministiskt Initiativ som nu har valt tre personer som ska ersätta Gudrun Schyman.

Jag förbehåller mig rätten att protestera, feminism är något man både lever och är (feminist), eftersom den som är feminist och som i fallet Carl Emanuelsson det 1:a 2:a eller 3:e (välj själv alternativ efter ifall du är feminist eller inte) språk..(nu var jag där igen) Talröret för FI. han är tvungen att se saker ur ett kvinnligt perspektiv och slutar de facto ha möjlighet till manliga åsikter. Alltså måste han vara feminist! Det en feminist gör är att försöka övertyga alla om att män egentligen är missbildade kvinnor och lite av det försöker man korrigera i skolan genom att ha genuspedagogik. Man lär kort sagt pojkar som känner som en pojke gör genom att han är genetiskt kodad, att det är fel och att han ska känna som en av hans tjejkompisar i klassen. Motsatsen finns inte eftersom en feminist anser att man kommer åt ojämlikhet genom att göra män lika kvinnor. Flickor som vill vara flickor kan man i och för sig ge små puffar i rätt håll och säga att det som hon känner också är fel. Jag kommer ihåg när FI grundades och en av de tre talespersonerna var en professor i genuslära. Hon var lesbisk och ansåg att alla egentligen var homosexuella men att samhället var heteronormativt (finare namn på att män och kvinnor dras mot varandra). Redan där tappade jag tron på även Feministiskt Initiativ som en vettig form av kvinnorörelse.
FI är och förblir för mig en unken stank från 70-talets rödvinsvänster och kvinnor i den, som hade råkat spilla ner sina strumpor!

fredag 25 mars 2011

Aldrig

En lista på vad man inte behöver och kan kasta presenteras här.
En lista som är totalt tagen ur luften och författad av någon som inte lever i verkligheten.
1. Stationär dator behåller jag eftersom jag sysslar med tungt redigeringsarbete och en bärbar dator inte kommer att leverera samma prestanda till ett vettigt pris på mycket länge än!

2. Kameran, aldrig! Jag fotograferar mer än polare som ska upp på Youtube eller skrattas åt på en webbsida i cyberskräpet! Jag kräver hög upplösning, god detaljåtergivning, möjlighet att koppla objektiv av olika sorter till min kamera och där släpar mobilkameran hopplöst efter och kommer aldrig ikapp systemkameran.

3. Videokameran? Om mobilkameran ännu inte har kommit upp i annat än Youtubekvalitet ännu, då fyller videokamera mer än väl sin plats. Möjligtvis går den att ersätta med en systemkamera (punkt 2) med videofunktion. behåll!

4. Det heter "släng det" när det gäller ett USB-minne. Men aldrig jag sparar mina filer på någon annans server. Dem bär jag säkert och väl krypterade med mig på ett USB-minne. Och vad gör jag om internet inte fungerar? Då kan jag ju inte säkerhetskopiera filen som ska upp till det allsmäktiga molnet. Upp förresten. "Molnet" är en mystisk beskrivning av ett företags server där du lagrar din mycket personliga info. Eftersom du har kastat ditt USB-minne.

5.Stereo! Som om ljudkvaliteten i en mobil skulle kunna mäta sig med en stereo. Okomprimerad musik mot ljudet av stekta ägg i ett par underdimensionerade hörsnäckor, Glöm det!

6. GPS kanske! Om jag nu har en mobil med bra GPS. Men då ska det finnas en bra hållare till min mobil också.

7. Böcker självklart ska de vara kvar. Jag tillhör inte dem som inte klarar av att ta in information annat än genom film.

8. Bredband hemma är väldigt bra att ha även om du surfar via din mobil eftersom du då kan koppla upp dig mot ditt trådlösa nätverk och strunta i din mobiloperatörs begränsningar när det gäller mobilsurf. Vad bredbandet överhuvud taget gör på listan över det som man kan kasta, är en fråga som vore intressant att ställa.

Jo jag vet något du borde kasta.

DN, eftersom listan de presenterade är huvudlöst galen och bara tar upp onödig tid att läsa.

En till, redan!

Jag är en sådan som absolut klarar sig utan det som andra bara-måste-ha (must have) som  det heter over there. Jag är allergisk mot allt som har en sådan innehållsförteckning och går noga igenom vad som är nödvändigt att äga. Det går ju inte att vägra vilja, bara eftersom det är nytt. Men att inte ha är en exklusiv känsla faktiskt. Eftersom Jag har en iPhone 3 och den fungerar utmärkt och jag inte har några problem med att den går för långsamt. Snabbare är alltså inte ett hållbart argument för att få mig att rusa ut och köpa nya iPhone 4. 4g nätet är dessutom inte utbyggt ännu så nyttan av att den kan arbeta i det nätet är diskutabel. Dessutom tycker jag om runda former och 3:an är rund och skön att hålla i handen. Och sedan då! Jo tillgängligheten. Om jag funderar på att skaffa mig en ny lur, då behöver jag antagligen en och tänker inte ställa mig i kö för att köpa en. Det finns tillräckligt många tillverkare som är villiga att sälja en när jag vill köpa och inte när den finns. Jag har testat en iPad och tycker den är trevlig, som en stor Iphone ungefär. Men som sagt ser jag inga nackdelar med den och om det blir en iPad då blir det en etta jag skaffar. varför betala mer än vad som är nödvändigt så resonerar jag.
Allt medan jag står bland hypade och smått kissnödiga iFreakar och fingrar på min retro iPhone 3. Som fungerar i ett nät som är väl utbyggt!
Köa? Nää inte jag, idag är det fredag och jag har bättre för mig, ring mig när du, eller rättare sagt OM du har lyckats få en ny 2:a eller 4:a.

Vem vinner 2014

Personligen litar jag mer på att moderaterna klarar av att föra en vettig politik som behåller Sveriges ekonomi på fötter. "Juholteffekten" vinner inga val, när nyhetens behag har klingat ut och det visar sig att S fortfarande inte kan styra åt samma håll, då är det tredje gången gillt! Att man har skaffat sig en kul figur som verkar kunna spexa är inte något som automatiskt gör ett trovärdigt regeringsalternativ.
Men om jag nu ska kritisera Alliansens största ledarparti så .... Är det inte dags att sluta kalla det för "de nya moderaterna". Det börjar låta lite som gammal tvättmedelsreklam "vitare än vitt" och "renare än rent". Det nya med moderaterna som vann valet 2006 var att man hade anpassat sin politik till ett i grunden socialistiskt samhälle, och det har man fortsatt med om än noga med att hålla sig på rätt sida om strecket och att vifta med Svenska flaggor istället för att göra en kompromiss och använda Skånsk (innehåller rött och gult).
Det Moderaterna gör är att lyssna på väljare och inte förutsätta att de väljer rätt, som S har gjort två val i rad. Och det är vad som kommer att leda Moderaterna/alliansen till ytterligare en seger 2014. Om man vågar ta tag i ytterligare en väldigt viktig fråga, som inte heller S vågar föra upp på agendan, vill säga.
Och hur som helst finns ingen möjlighet att idag säga om S och Juholt kommer att rannsaka sig själv.

torsdag 24 mars 2011

Sverige kommer gå back

Nu går drevet efter Khadaffis (Libyens) investeringar i Sverige. Och eftersom jag inte har några politiska skygglappar, inser jag att så fort Finansinspektionen kommer på att det med all säkerhet finns mer pengar som är investerade i Svenska företag, företag ägda av och enorma tillgångar tillhörande andra land där det är diktatur eller där mänskliga rättigheter åsidosätts å det grövsta. Då åderlåts Sverige, pengarna blir frysta och polisen får ordentligt att göra för att hitta alla de rikedomar som har investerats här. Inser inte någon att alla investerar i Sverige, alla nationer oavsett regent, oavsett politiskt agenda så har de "miljarder" investerade. och hur många tiotals miljarder har vi råd att frysa innan det upptäcks att "Shit! Vi äger ju inget själva, allt ägs av andra stater." I rättvisans namn ska nu alla diktaturers eventuella tillgångar säkras, alla nationer som inte skriver under på mänskliga rättigheter ska få sina miljarder frysta. Sverige måste visa beslutsamhet och visa noll tolerans. I Sverige är det konsekvens som gäller, här ska inte finnas pengar som ägs av någon som inte är demokratisk. Men har vi råd, har något land råd att visa sådant konsekvent agerande?

Det finns bara en typ av våld

Säkerhetsstyrkor öppnade eld mot demonstranter det kallas i DN för polisvåld. Det finns bara en sorts våld och det är våld. Poliser som använder lagligt våld använder just lagligt våld som är ett av deras redskap för att kunna upprätthålla lag och ordning. Om en demonstrant kastar sten på en polis, då är det demonstrantvåld och olagligt våld. Det finns ingen lag som ger människor rätt att använda våld för att genomföra en demonstration. En olaglig demonstration innebär även en säkerhetsrisk eftersom den manar andra till oroligheter. Polis som öppnar eld mot demonstranter som inte vill sluta demonstrera gör sig inte skyldig till annat än att de sköter sitt jobb. Man har ingen omedelbar rätt att bete sig illa för att man ogillar något och om man inte har tillstånd att demonstrera, då får man sluta när polis säger till, eller ta konsekvenserna. bara för att polisen i Sverige inte har rätt att använda våld ens ifall de blir beskjutna så är det i andra länder väldigt vanligt att man har en polisstyrka som kan utföra det arbete som de är anställda till att sköta.

reklam reklam reklam

Nu rycker lady GAGA ut till försvar eftersom den 13-åriga tjej som har lyckats knåpa ihop en låt som setts av över 33 miljoner 33.000.000 på Youtube och som uppenbarligen redan är miljonär på kuppen, tack vare låten Friday. En låt som jag faktiskt tycker är bättre än mycket annat som släpps av musikindustrin idag. Den är ett genialiskt litet verk av en 13-åring som har gjort annat än att konsumera andras alster och istället gjort något själv. Hon är nu uppe bland stjärnorna och en konkurrent till bland annat Lady GAGA, även om jag anser att den sistnämnda är genial också. Mina favoriter är i nämnd ordning Christina Aguillera och Lady Gaga. Christina Aguillera för sin förmåga att använda sin fantastiska pipa till det mesta och för sin artistiska framtoning och Lady GAGA för artisteriet och i varje fall i början väldigt bra musik.
Rebecka Black som har skrivit och sjunger Friday, ska bara akta sig för att tjäna pengar på vågorna efter Friday och vänta tills hon har en helfestlig lördag att släppa till lyssnarna. Annars går hon samma öde till mötes som flera geniala artister innan henne. Black bör se till att hon säljer på kvalitet och inte på rykte. Och Friday är faktiskt som jag tycker ett stycke väldigt trevlig musik. Döm själva!

Folket får ingenting!

"Folket kan få tillbaka khadaffis pengar" står det i DN. Folket i detta fall är den regim som tar över efter att Khadaffi någon gång eventuellt tappar makten att stå emot västvärldens påtryckningar. Det är alltså inte frågan om att människor som lever i Libyen tar över ägandet av den moské som är byggd med libyska pengar, i Malmö eller några av de industrier som avses. Det är nästa regim de makthavare som följer och vad det blir står skrivet i stjärnorna. Det är inte ens säkert att "folket" får någonting annat än vad de har eftersom nästa maktelit i Libyen kanske inte heller är intresserad av att skänka bort pengar till andra än sig själv.
Dagens töntpris går dock till......
Venstre i Danmark som vill att de två fastigheter som ägs av den Libyska staten ska konfiskeras och komma exillibyer tillgodo. Att den ena fastigheten inrymmer den Libyska ambassaden tycks inte bekymra Venstre som är Danmarks motsvarighet till Sveriges V. Det går inte att vräka en Ambassad, men det bekymrar knappast en ideologi som anser att man kan vräka och göra sig av med vad som helst hur som helst. Det började man med redan 1917 när man vräkte Tsarfamiljen och noga såg till att det inte fanns någon kvar som kunde göra anspråk på makten. För vänsteragitatorer har "folket" alltid varit synonymt med dem som har makten över dem som ingen makt har, men självklart socialistisk. Folkrätt och internationella fördrag som reglerar vad man får göra mot ett annat lands beskickning, vad är det? Å andra sidan är det inte bara vänstersympatisörer som nu biter den hand som de tidigare leende hälsade på inför smattrande presskameror.

onsdag 23 mars 2011

Jag fattar grejen

Eftersom jag har stor erfarenhet av andra delar av världen, vet jag att det i andra nationer utanför Sverige är vanligast att familjer inte består av antingen en kvinna med barn eller män med barn. Alltså anser jag inte att det är någon större nyhet att som i DN skriva om att det i Italien finns människor som inte tycker om den politiskt korrekta affisch som IKEA har. Man måste från Svenskt håll förstå att vår sanning inte är resten av världens rättesnöre. Det gör uppenbarligen inte IKEA, trorts att det numera och sedan länge finns i andra nationer.
"Il Giornale går så långt att de anklagar Ikea för svensk imperialism." står det i artikeln och det är nog inte helt fel. Sverige har i alla tider försökt att tala om för resten av världen vad som är rätt och riktigt. Kunde man så skulle vi stifta andra länders grundlagar baserade på Svenska förhållanden.
Om vi tar t.ex. Italien som artikeln handlar om är familj också något som man håller högt, en kärna som håller ihop och tar hand om de sina. Sina barn när de är små och sina äldre när den tiden kommer. I Sverige sätter vi barnen på dagis, så att vi kan jobba och skaffa större bil, och sedan mamma på ålderdomshem så att vi ska slippa ta hand om henne på samma sätt som hon tog hand om oss. För hur vi än vänder och vrider på saken så finns alltid en kvinnlig mamma någonstans i bilden. Oavsett hur många manliga sköterskor som vi har i Sverige.

Det finns sanningar

Sanningar som inte får ifrågasättas, det kan vara en teori eller en religion. Apple har nu godkänt en app som uppges kunna bota homosexuella. Organisationen bakom appen är EXODUS och gay-världen rasar och självklart alla politiskt korrekta med den. Själv ser jag nyktert på företeelsen och eftersom jag är företagare ser jag alltid möjligheter i allt. Möjligheten här är för gay-rörelsen att bevisa att homosexualitet inte är en anormalitet som går att bota. En chans att visa att denna app till iPhone är humbug och ljug och enbart ytterligare en av alla meningslösa appar som finns bland de verkligt användbara. Men vad gör man istället för att vänta på appens misslyckande. Jo man kräver att den tas bort! Och med det kommer frågan vad man är rädd för? Om homosexualitet inte går att bota, inte bara är en sexuell böjelse bland all annan udda sex. Då kommer appen försvinna av sig själv. Av någon anledning så vill man inte ens ge den chansen att misslyckas.

En nation får spader

Sverige har fått spader, åtmindstone när det gäller sex. Landet där vål inte längre är en nödvändig del av våldtäkt, där blotta tanken på att en kvinna har en sexig kjol kan bli sexuellt ofredande, kvinnor som går på krog och dricker alkohol är ett förbjudet land eftersom de inte anses kapabla att bedöma om de vill ha sex eller inte. Män kan i efterhand dömas för våldtäkt trots att det vid tillfället var två vuxna som var överrens om att ha sex. Nationen Sverige har fått spader, det står våldtäktsmän och pedofiler överallt. och så kan det gå när staten lägger sig i sådant som den inte förstår. I Gävle  dagblad berättas idag om en mamma som för andra gången står inför rätta anklagade för sexuellt brott mot barn. Första gången friades både hon och hennes make men nu bestämde sig en åklagare för att åtala mamman för barnpornografi!
Ursäkta, det låter hemskt vad gjorde den vedervärdiga mamman. Jo, hon filmade sina två nakna döttrar när de badade med varandra i öppet vatten. Hon gjorde vad som för bara några år sedan ansågs vara att bevara ett minne från sina barns första år i livet. men alltså nu betraktas som barnporr! Det går inte längre att fotografera annat än om ens barn är klädda i krage, kanske vore muslimernas niqab och burka inte en så dum idé att införa för barn när de ska bada, eller varför inte helt enkelt förbjuda barn att bada annat än helt påklädda. Det sägs i artikeln att flickorna ska ha legat på varandra och utfört "samlagsliknande rörelser", men snälla nån. barn har faktiskt ett sexualliv även om många vuxna inte vill veta av den sanningen. De utforskar varandras kroppar och testar allt det som de ser på TV och det de ser sina föräldrar göra. De kanske gjorde samlagsliknande rörelser just för att de har sett mamma och pappa göra det. De utforskar världen, leker sig fram till att veta mer. Jag tycker att det får vara slut på idiotin att förklara alla bilder på nakna barn som barnporr. Men å andra sidan så blir i så fall Sveriges konstmuseer ganska tomma när det gäller målningar på lekande barn som inte har vinterkläder på sig. Se till att åtala dem som våldtar barn på film, istället för att använda lagen mot föräldrar som vill dokumentera sina barns barndom!

Makten över sig själv

Denna fixering vid hur andra ser ut, hur andra tycker att man själv ska se ut, att bry sig om att jaget inte duger åt den och den och den. Att själv bestämma sitt ideal är att ha kontroll, att vara medveten om sitt eget värde! Passar inte skorna, köp då ett annat par. Hur många är hela livet upptagna med att leva upp till ideal som är ouppnåeliga? Hur många mår psykiskt dåligt av att ständigt analyseras och få veta att de inte har en kropp som duger? Hur många, hur många, hur många.... I artikeln i DN sägs att "fetma associerats med brist på disciplin, moral och ansvar". Diciplin gällande vad? vems moral? Vems ansvar och ansvar för vad/vem?
Den som skiter i att andra anser att det är värt att hungra och späka sig, sträva efter andras kroppsuppfattning och att ta ett ansvar för att andra mår dåligt av att se någon som inte uppfyller idealet och DESSUTOM ÄR GLAD OCH NÖJD. den människan är i sanning fri och säker på sig själv. Det är när vi lever efter andras mall som vi tappar vår frihet, när vi försöker att se ut som lyfta och hårt sminkade "stjärnor" utan att gå till plastikkirurg och därmed strävar mot mål som andra har satt upp! Jag frågar mig aldrig för vem jag vill uppfylla idealet, jag omger mig med dem för vilka jag ÄR idealet. Om min uppfattning inte passar den som säger sig vara min vän, då får den människan se sig om efter någon annan att vara missnöjd över. Och "marknadsvärdet" som det talas om i artikeln. Om det vill jag bara säga att jag säljer mig inte, mitt värde vet jag själv och det är värt varje vad det nu är man värderar människokroppar i och kvinnor som inte anser att min kroppstyp duger är för mig också ointressanta eftersom jag har upptäckt att det går att leva utan sex.
Frågan är alltså vilka påtryckningsmedel som ska till för att jag ska vilja ens fundera på att anpassa mig till några ideal. jag är den jag är och blir den jag blir, gilla läget!!!

Inget nytt under solen

Att Khadaffi "gömmer miljarder i Sverige" är något som DN tycker är värt att sätta som huvudrubrik. Bland det som ägs av den Libyska staten ska bland annat en moské ingå och ett antal ej namngivna företag. TV4 kallar det i sina morgonsändningar för att "finans inspektionen (vidare kallat FI) mörkar" vilka företag det handlar om. Och då undrar jag:
Vad då mörkar! Det finns ingen anledning för FI att gå ut med den informationen, snarare tvärt om. För att stämma i bäcken  och minimera risker för att dessa företag utsätts för terror eller andra protester är det tvärt om viktigt att undanhålla dessa objekts identitet. FI är antagligen väl medvetna om att det kan förekomma flera för arbetsmarknaden farliga situationer. Vad händer t.ex. med de anställda ifall företagen utsätts för fackliga blockader, demonstrationer eller skadegörelse?
Men egentligen ifrågasätter jag själva rubriken "gömmer miljarder i Sverige". Det kommer knappast som någon överraskning att ett av objekten som ägs av den Libyska staten är en moské. Och är det någon som tror att arabvärlden inte äger något i Sverige! Hade Khadaffi inte blivit världens strykpojke, hade det inte framhållits som att "Khadaffi gömmer pengar", nej då skulle det på sin höjd OM det ens nämndes i DN heta att Libyska staten har intressen i Sverige, eller något liknande. Kankse att Khadaffi är samarbetspartner. Men nu är han alltså något man ska kasta sten på och då "gömmer han miljarder" bland annat genom att ha investerat i en moské.
EU har i sammanhanget rapporterats (också av TV4) "frysa libyska tillgångar". I detalj är det tillgångar som berör Khadaffi´s ekonomi och nio (9) ministrars ekonomiska tillgångar. Khadaffi är inte Libyen, Libyen är för närvarande ett land med inbördeskrig, där ingen vet vilka krafter som kommer att äga moskéer och företag i Sverige, när man har städat bort Khadaffi och "rätt" militär garanterar "rätt" styre, som också pumpar ut oljan i rätt pipeline.

tisdag 22 mars 2011

Stort av S ynkligt av alliansen

Jag är inte socialdemokrat men har respekt för partiet.
Att S vill låta SD åtnjuta samma förmåner som alla de andra partierna, nämligen att kunna vara sjuka och att kunna "kvitta". Visar om inte annat att man inom S är medveten om att det inte går att hålla ett parti som stöds av 600.000 väljare utanför de demokratiska spelregler som gäller. Det får vara slut på försöken att sätta krokben för ett parti som uttrycker ovälkomna åsikter och tar upp saker till debatt som "inte bör" talas högt om. S företrädare Björn Söder anser helt rätt att det är "konstigt" om inte SD-ledamöterna tillåts vara sjuka. Rättare sagt så får de vara sjuka, men kan inte som alla andra partiers medlemmar sätta in en ersättare istället. Att på detta sätt försöka minska SD´s vågmästarroll är ovärdigt en demokrati och speciellt vidrig eftersom att SD har en ledamot med hjärtsvikt som inte alltid orkar ta sig till voteringen. "Alla ska med" sa S inför valet 2006 och det verkar vara något man håller fast vid. Starkt jobbat!

Det är allvarligt och ett skott mot demokratin

SD förtroendevalda hopar av på grund av hot säger många av dem och Therese Borg, politisk sekreterare för SD i Södermanland säger att hon har fått hakkors målade på sin dörr och att människor har blivit av med sina jobb på grund av sina åsikters skull. De är rädda för egen del och för sina familjers skull. Lena Wängnerud vid universitetet i Göteborg säger lakoniskt att "det kan bli ett sänke för partiet, eftersom trovärdigheten inför väljare ifrågasätts"! Det är en skam för Sverige som kallar sig demokrati och dessutom säger sig vilja motarbeta diskriminering. SD har inget trovärdighetsproblem, det har däremot det politiska etablissemanget som tillåter att vissa förföljs och hotas på grund av sina åsikters skull. Om invandrare skulle få stryk av några med anknytning till SD, skulle det blåsas upp till bibliska proportioner och alla politiskt korrekta skulle resa sig upp och fördöma det. Men de som är Sverigedemokrater i Sverige idag, får idag som en mycket känd politiker strax efter valet sa: ["...räkna med sådant..."] (att bli misshandlad). Lena Wängnerud avslutar med att säga att hon inte tror att det kommer att vara till partiets fördel, det som händer. Men jag tror hon underskattar väljarkåren grovt. Eftersom den "inre kärna" hon säger kan tänkas stärkas, består av bland annat dem som kommer att rösta på SD för att få ge dem fler mandat, så att terror mot oliktänkande upphör!

måndag 21 mars 2011

Nu i det blå skåpet!

Håkan Juholt må se småtöntig ut, men när han yttrar sig i formen att "Sverige aldrig kan bli ett rikt land om vi rastar varandras hundar och klipper varandras hår" då visar han att han är långt ifrån verkligheten. För vad är det som får ett land att bli rikt, jo människor som arbetar och bygger sin egen framtid. Det är absolut ingen skillnad på att vara anställd på en frisörsalong och klippa grannens hår eller göra det direkt. Annat än förstås att det är ett personligt initiativ att erbjuda grannen att klippa hans gräsmatta och ta betalt direkt, eller klippa hans/hennes hår och ta betalt direkt eller att rasta grannarnas hund och fakturera som egen företagare. Socialdemokraternas pajas som ska vara motvalls käring vet inte vad han pratar om när han i god S-anda visar att han är emot att människor arbetar för varandra och inte lydigt är beroende av den Socialdemokratiska samhällsmaskinen som gnisslar och gnisslar och faktiskt hade så mycket grus i maskineriet så att den fick skrotas 2006. Man försökte putsa på den 2010 men väljarna upptäckte att under putsen fanns samma gamla enformiga tjat om att eget arbete inte ska löna sig och att det ska vara ruskigt svårt att starta eget företag. Så småningom har strepsilen verkat ut och då hörs det rostiga slitna maskineriet gnissla lagom en bit innan 2014.Det låter: Bidrag, bidrag, bidrag... Vill du inget så rösta på oss eftersom vi tar från dem som har slitit och fördelar deras lön till dig som inget vill.

Det är retorik

Det är nog många som har blivit besvikna över att inte SD började mörda invandrare, riva synagogor, jaga ut muslimer och bygga koncentrationsläger. Så nu måste man med våld analysera det de gör för att om möjligt bevisa att de fortfarande är emot invandrare. Man slår knut på sig själv när experter hävdar att "man får in en retorisk dimension i sina frågor som är helt unik" Hur då unik retorik. Vad sägs om Moderaternas sätt att bevisa att lägre inkomst ger fler anställda? Och att om man utförsäkrar sjuka människor då blir de friska och får anställning. Det kallas snyggt för arbetslinje och heter bland dem som drabbas "arbetslöshetskö". "Längre fängelsestraff, utvisning av kriminella invandrare (som alla stater utom Sverige har) och ett offentligt register över dömda pedofiler (finns i bl.a. USA) är inget som jag upplever speciellt invandrarfientligt eller ens antimuslimskt. Men det är bråttom nu, när Socialdemokraterna rensar i leden, skaffar en ny karismatisk ledare och tänker förnya sin politik i grunden. Då får inte en enda röst gå till SD vid nästa omgång vid valurnorna. Det gäller att slå knut på sig själv och hävda att det som politiker har gjort i 1000-tals år, är "unik retorik!". Jag tror de flesta idag har insett att SD inte var det spöke och "grim reaper" som man försökte göra dem till innan valet 2010.

Nu gäller det

Folkpartiet och kristdemokraterna kritiserar regeringen för sin avvaktande hållning, det visar om något att de inte har insett vad Sveriges hållning "Alliansfria i fredstid och neutrala i krig" innebär. Att stå först i linjen och erbjuda sig att slå främmande makt på käften, är att ta ställning att INTE vara neutrala. Men å andra sidan kan man ifrågasätta Sveriges neutralitet och alliansfrihet. Sverige visar om och om igen vilka man stöder och vilka som inte är önskvärda. I frågan ligger dessutom en delikat vikt att lägga i vågskålen och som nog är en av anledningarna till att "regeringen" avvaktar. Nämligen den att vi får räkna med eventuella vedergällningsaktioner från dem som håller på Khadaffi. Libyen kan svara med massiv terror genom ett heligt krig. Och de som råkar mest illa ut kommer självklart vara de som slåss om att kasta första stenen. Det heter att FN har givit stöd till att "skydda befolkningen på alla sätt." Hur man undgår att skada civila när man bombar i tätbebyggt område, övergår dock mitt förstånd. Självklart är det viktiga att ta kontroll över oljan i Libyen INNAN rebellerna tar hand om kontrollen över kranen som kan strypa pipelinen som går åt västerlandet. Blir det kaos, vilket är troligt efter en revolution när ingen vet vad som händer med oljan eller ifall de som tar makten efter Khadaffi är intresserade av att sälja till "de otrogna." Då kan USA med sin dåliga ekonomi bli ordentligt lidande. Å andra sidan vill man inte ha en framträdande roll, eftersom man vet att man kan utsättas för liknande dåd som 7/11 och alltså har man sagt att man ska ha en deltagande roll. För att komma tillbaka till dem som kritiserar regeringen så kan jag inte låta bli att märka ut att SD inte finns bland dem som tycker att vi ska kasta oss handlöst in i ett krig mot arabvärlden. Men så har de alltid sagt att de i första hand är intresserade av att lösa problem i Sverige innan vi städar utomlands. Jag tycker det är helt rätt att känna ansvar för landet, avvakta och överväga.

fredag 18 mars 2011

Jag en fetischist

Så kunde det kanske låta när människa efter människa "kommer ut" och berättar för hela världen att de är fetischister, tänder på lack och läder, nedsölade blöjor. "Jag gillar att kissa på mig!" Jag att piskas. Vill du sparka mig i skrevet? Åhh vad härligt det är att komma ut! Äntligen fattade jag varför det var så skönt att gnida in magen med min syltsmörgås när jag var liten flicka! Hurra! det finns fler som jag. Jag är inte onormal, jag älskar att matas med tratt genom ett hål i en lufttät latexmask. Att tända på ett ventilgummi är helt normalt, låt oss alla komma ut, nej låt oss springa ut hand i hand över ängarna med våra gasmasker stolt pådragna, våra blöjsnibbar fladdrande i den ljumma sommarbrisen, låt solen bränna vårt skinn genom att hetta upp gummidressen vi bär. Var är "garderoben" som kan hålla mig som tänder på nazistsymboler och ridpiskor! Jag är inte rädd, jag kan berätta allt.....
Ärligt sagt, jag fattar inte grejen med att lovsjunga en sexualitet men inte alla. Låt oss bli den första nation i världen som anordnar just en sådan parad som jag beskrev för en sekund sedan. Pride! Stolthet över att vara "kinky", äta spik indränkt i urin. Det finns så många sexuella läggningar som mobbats allt för länge till förmån för vanlig tråkig HBT-sexualitet! Släpp organen loss, det är vår!!

Å andra sidan är väl fotbolls arenan inget man behöver komma ut i. Det är den enda sport förutom brottning där män kan pussas och kramas efter varje mål, utan att någon tycker att det är konstigt.

Rent nys i politisk påse

Riskkapitalbolagen dränerar (tömmer) vården anser företrädare för V (är det inte dags för kommunisterna att upptäcka att patiet "H" försvann för ganska många år sedan. Kanske skulle man kunna återta det väl beprövade namnet VPK igen eller bara KP!

Nå, detta med "vinst" är fortfarande fult i Sverige.
Sverige där "sex" är något man handlar med, något som är fult och smutsigt. Där sex är något som kvinnor aldrig vill ha utan alltid utsätts för av vilken man som helst. I Sverige är nämligen alla män våldtäktsmän eller hustrumördare eller åtminstone misshandlare! Sex är en genusfråga, en könsroll som absolut måste bli helt jämlik. Fram för barnafödande män. Jaså kan de inte föda barn. ja men den diskrimineringen av kvinnan kan inte tillåtas. Vi fixar männen med operation. Sverige är som jag tidigare har skrivit fantastiskt *inte*

Men nu var det vinst jag skriver om. "Vinst är det som blir kvar när skatt och utgifter är avklarade. Företagarens vinst är alltså samma sak som anställdas "lön!"
När kommer man från V höra att "det vore bättre om en större del av människors disponibla inkomst, gick tillbaka till samhället i form av skatt,  istället för att hamna i deras egna fickor?"

Om det går bra för ett vårdföretag, genereras inkomster, vilket genererar bas för ett skatteuttag. Ju högre omsättning/inkomst, desto större blir skattesumman som går åter till staten. Om staten själv driver sjukvård blir den antingen förlustbringande (högre skattebörda för människor) eller så går den jämt ut (skattebördan kan hållas oförändrat hög/låg/tung/lätt. Statens skattkista kan aldrig gå med vinst, eftersom skatt är som moms, den finns inte annat än i tanken. Skatt är det som genereras av inkomst, moms genereras av omsättning. Hög omsättning i ett företag genererar moms till staten. Högt positivt cashflow genererar ökade skatteintäkter. Så visst går det in pengar till "allmänheten, staten, samhället."

Alla "vanliga människor" arbetar av intresse att få lön, företag drivs i vinstintresse eftersom de inte kan lagstifta fram ett högre skatteuttag ifall företaget skulle gå dåligt eller om människor slutade anlita dess hjälp/köpa deras tjänst. Här har vi dessutom anledningen till varför utspritt ägande är positivt för alla medborgare. Om du är missnöjd med den ena leverantören av en tjänst då kan du gå till en annan som ger bättre service.

Detta kan du inte om staten äger all sjukvård, all barnomsorg, all äldrevård. Då sitter du fast i det som "den offentliga sektorn" tycker att du är värd. Du har bara att ta emot, eftersom det inte finns något annat val. Och finns det inga alternativ, kan t.ex. offentlig barnomsorg slå sig för bröstet och säga att det är bäst att barnomsorg drivs med fortsatt hög kvalité i det allmännas regi.

Det kan man tills det privata visar att det är minst lika bra eller bättre, då går människor nämligen inte att lura längre. Då greppar V halmstrået och försöker kalla företagarens lön för vinst, och undviker absolut att kalla löntagares (har någon hört talas om vinsttagare) inkomst för annat än lön!

samhälleligt ägande absolut ingen garanti

Det är många som försöker dra höga växlar (tjäna på) katastrofen i Japan. Ochi raden finns också "specialist på samhällelig krishantering" Johan Färm som i stort sett i sin skrivelse menar att om inte staten äger så mycket som möjligt av sjukvård, skola och omsorg. Då ligger Sverige illa till om landet skulle råka ut för en Tsunami eller ett jordskalv av den typ vi ser i Japan. Färm konstaterar att Sverige är förskonat från den typen av bibliska katastrofer men att "de kan inträffa". Ja det är klart att de kan inträffa. Inte Tsunamis av den storleken men mindre jordskalv. Frågan är ifall vi ska hindra privatisering och effektivisering av vitala samhällsområden, eftersom "det kan inträffa" katastrofer i Sverige.



Färm tar oss tillbaka till 2004 och den katastrof som då inträffade i Indiska oceanen. Han påpekar att mycket kritik riktades mot den dåvarande regeringen och med rätta! Ingen visste vad någon hade sagt eller var nyckelpersoner hade varit. man försökte mörka ansvarsfrågan helt. Han konstaterar att nuvarande regering har slagit ihop ett antal gamla myndigheter och bildat MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap) som ska se till att vi har god katastrofberedskap. Men Färm konstaterar att det endast är myndigheter som koordinerar med varandra. I något förtäckta ord säger han att samhället (staten) borde kontrollera en större del av den privata sektorn så att de också klarar av en kris. men jag tror att han är ute i blåsväder och inte riktigt tänker på vad han säger, eftersom han är fullt upptagen med att hålla i hatten.

Hur det gick när Staten hade ett i stort sett övergripande ansvar för krishantering, det såg vi 2004. Inget fungerade ordentligt och ingen visste vem som skulle göra vad och den som skulle göra något, var inte där.

Detta är just det fenomen som inträffar när man koncentrerar makten och kontrollen till en eller ett fåtal aktörer. Det händer ingenting, eftersom ingen har någon egentlig anledning att jobba häcken av sig för att människor ska kunna fungera. Ingen behöver bry sig eftersom det är skattemedel man får sin lön igenom. Privata aktörer däremot är beroende av att samhällets funktioner inte gnisslar eller stannar av och jag är säker på att de sparkar på varandra ifall det behövs. katastrofberedskapen blir knappast bättre för att statliga tjänstemän ska sitta och detaljplanera en utryckning OM det behövs och OM den ser ut så som man har tänkt sig att katastrofen kommer att gestalta sig. Flexibilitet är nyckelordet och där har politiker och statsapparaten aldrig utmärkt sig!

Att verkningarna av en eventuell katastrof av eventuellt så stor omfattning som en Tsunami i Sverige eller utomlands (Skulle inte privata företag vara intresserade av att hjälpa till att minimera skador även utomlands, har de inte kunder även där?) kan inträffa, är ett av förespråkarnas just nu största argument för att behålla ett så stort statligt ansvarsområde som är möjligt. Det brister som sagt på en punkt. Statliga tjänstemän behöver inte bry sig om sina kunder (medborgare/människor,) skattepengar (deras lön) måste alla betala oavsett ifall man tar sitt ansvar eller inte. Och i detta fall för en katastrof som kanske aldrig kommer till Sverige.
Låt oss slippa se en så inkompetent "samordning" som vi såg 2004.

Bard tar plats i löddret

I Army of lovers tyckte jag att han var konstig, alla i gruppen och speciellt den nu upphaussade Camilla Henemark som tydligen inte klarar livet utanför rampljuset utan måste ta en roll i såpan "den ofrivillige monarken" . Den mest trovärdige var faktiskt Jean Pierre Barda . Army of lovers var dock helt rätt ute med att inte sjunga eller spela själv, eftersom det enligt dem var framtidens melodi. "Ingen artist skulle sjunga eller spela själv" spådde medlemmarna i gruppen. Och så blev det/är det. Idag struttar dansare mer eller mindre begåvade runt i videosnuttar och deras röster förvrängs eller snyggas upp med hjälp av teknik. Dessutom fattar väl alla att det inte går att gymnastisera samtidigt som man sjunger. men idag är det så vanligt så att publiken faktiskt tycker att artister framför "sämre versioner" live än på skiva. LIVE innebär att det sjungs just då och utan pålägg av diverse teknik. Vi är alltså där Army of lovers förutspådde.Musik är något som produceras i fabriker.

Men nu skulle det handla om Bard och idag inser jag att killen är ett geni! Hans BWO (Bodys without organs), var en hitmaskin av astronomiska mått. Bodys without organs betyder på svenska ungefär "kroppar utan könsdelar" och är ett av Alexander Bard´s konstverk. Han är författare, låtskrivare, artist och konstnär. allt han gör är väl genomtänkt. Tänk hans image med kortbyxor, den är helt suverän!

Nu tar han plats i IDOL-juryn, den minst konstnärliga företeelsen som finns. IDOL har för längesedan överlevt sig själv och produkterna "vinnarna", vem kommer ihåg dem efter ett år! Det är ändå alltid bidrag 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 eller... ja. Som får feta skivkontrakt och överlever ibland mer än ett år. Och det kanske visar på vilken klass den med flest SMS har. "Jippie, jag har fått 15 minuter i solen" tänker säkert deltagarna efter att ha kommit med i det som sänds i TV. Men faktum är att det är de som inte ges så stort utrymme, de som kommer till provspelning (audition på Engelska) som normalt är underhållande. I den mån jag ens tittar på IDOL (har inte gjort det på fyra år) så skaffar jag mig på olika vägar det filmade materialet från just provspelningarna. Huvudtävlingen är ju sååå trist! Slätstruken och förutsägbar, jämntjockt lager med godis för soffpotatisar.

IDOL (ett registrerat varumärke) stavas egentligen idol och betydelse av att vara idol ges här . Hur kan någon vara värd att se upp till enbart för att de är med och tävlar i "bra TV" ? Blir man läkare för att man har gjort inträdesprovet till läkarutbildningen? Nej självklart inte. Ordet Idol har blivit lika urvattnat som programmet är. Och deltagarna går sedan vidare till nästa såpa uttagningen av det svenska bidraget till Eurovisionsschlager festivalen. Den där vi inte kommer med eftersom bidragen av sms juryn anses bra eftersom de framförs av rätt idoler. Andra nationer väljer sina artister efter hur duktiga de är.

Bard var det ja! Jag har respekt för mannen oavsett hur han ser ut eller vad han säger, eftersom jag ser konsten i det han gör. Han är en fullfjädrad media-människa som vet hur man säljer sig själv, hur man visar talang och han tror på sig själv. Till skillnad mot alla de som vill med i IDOL för att andra ska tro på att de är värda att dyrka.

torsdag 17 mars 2011

Genusförvirring

Inte kallas väl en kvinna i familjen för pappa! genusförvirringen är total i andra situationer. Han sjuksköterska Bror (ja det finns ett mansnamn som är Bror) och andra där man väljer att kalla honom för henne och han för hon. I artikleln om världens dyraste valp  visar artikelförfattaren och den som ska vara anställd som lektör, vara fullständigt okunniga i hur hundlingot går. "Den kinesiske miljonär som nyligen blev Hong Dongs nye matte" . Det heter följande "Den kinesiske miljonär som blev Hong Dongs nye husse" eller om köparen var en hon "Den KINESISKA miljonär som blev Hong Dongs nya MATTE". Ska det vara så svårt att hålla reda på hon och han, maskulinum och femininum, basal grammatik! Snart kan man tro att tom. tidningar använder Google translate när de författar sina artiklar. Förhoppningsvis är det inte så.

Inget är gratis, begrips!

Jag förvånar mig alltid över människor som faktiskt tror att det finn noll.kronor. Speciellt som att ett-öringen avskaffades för bra längesedan. men det är klart att med tanke på hur många mobiltelefoner som kostar 0:- (noll kronor) så vore det helt klart försvarligt att antingen trycka en noll-kronorssedel eller mynta ett dito mynt! Anledningen till att man inte skriver att telefonen är "gratis" är just för att man då skulle bli fälld för falsk marknadsföring. "Noll kronor vid avhämtandet" är det vanligt att man kan läsa sig till nederst på reklam. men precis som att det kostar 0:- kronor att hämta platt-TV´n om du betalar med kreditkort vid avhämtningen så får du betala senare. Inget är gratis! Begrips!!
När nu KO kritiserar reklam för mobiler så följer man god Svensk "det är inte ditt fel-anda" -sed. Att begära att människor ska tänka efter minst två gånger, är självklart för mycket begärt. För visst är det ohyggligt mycket som är gratis idag? Inte!! När får vi se KO kritisera det faktum att det inte står i pannan på expediter att "missbrukar du ditt konto-kort-så kostar det mer än du har råd med". För viss kostar det noll kronor vid avhämtandet av den nya TV´n efter att du har räckt fram ditt kreditkort! Reklam är till för att locka köpare, KO är en instans som ska kolla upp FALSK MARKNADSFÖRING, inte reklam som vissa är för lata att analysera. Man kan inte kritisera eller förbjuda bort alla chanser som människor har att göra bort sig på. Det föder bara fler individer som inte bryr sig om att tänka, eftersom farbror/tant Staten vakar över dig med sitt öga. Både över att du uppfyller dina skyldigheter och inte utnyttjar dina rättigheter för mycket.

onsdag 16 mars 2011

Början till slutet

Och nu ser vi förruttnelsen som upphovsrättslagarnas nya användning kommer att ge upphov till. En Konstnär Nadia Plesner har enligt DN målat en tavla inspirerad av Picassos "Guernica" och i sin tavla målat en väska som Louis Vutton anser liknar en av deras produkter. Och alltså stäms hon på 240.000 Euro motsvarande 2.150.000 för att ha målat en väska. Affärsidén börjar sprida sig! Först var det musik och filmindustrin som kom på att man kunde tjäna pengar på att stämma sina kunder istället för att sälja till dem Och nu hakar nästa bransch på. Säljer man inte tillräckligt, stämmer man den som avbildar något som liknar ens produkt.

Parallellen till att ladda ner från nätet finns. Det är i båda fallen fråga om en avbild. I "fildelningsfrågor" ljud, och i föreliggande fall ljus (allt vi ser är reflektioner av ljus som kastas tillbaka). Musik är luftvibrationer som tolkas av örat till ljud. Nu tänker inte Nadia Plesner ge sig i första taget och besvarar anklagelserna och menar att det försätter konstnärer i ett vacum, ifall de inte kan avbilda verkligheten. Och tänk själv. Hur ställer sig Louis Vutton till alla fotografer som på semestern råkar fotografera en av företagets produkter?

Upphovsrätten är i trängande behov av att modifieras. När den ursprungligen skrevs gällde det att förhindra att andra gav ut ens böcker i eget namn. Kameror fanns inte på kartan och bandspelare ännu mindre! Att avbilda en väska på en på sin höjd tvådimensionell målning kan absolut inte klassas som intrång i någons upphovsrätt. Så länge det man producerar öppet visas/bärs eller kopior av det spelas, ska det vara tillgängligt för alla att titta på. När får vi t.ex. ett tittförbud på andras kläder eftersom tillverkaren anser att det är intrång i upphovsrätten. Alla ska kunna lyssna på musik som spelas, titta på kläder som bärs eller beundra andras bilar. Inte behöva köpa egna! Jag håller tummarna för att Nadia tar hem segern i konstens och frihetens namn.

Så säker och billigt var det

Nu ser vi hur säker och billig energikälla kärnkraften visade sig vara! "Linje 2" (att bygga ut kärnkraften och avveckla den med förnuft), som var det vinnande alternativet i en omröstning som inte gav människor några egentliga val alls. Nå var tog nu förnuftet vägen, när avvecklades kärnkraften i Sverige! Den gjorde aldrig det, eftersom det anses vara en billig och "ren" energikälla. Ren! Ja du hostar inte mycket om du andas in radioaktivt damm, men dör gör du garanterat, av en rad genetiska defekter. Inte idag eller imorgon, men kanske om några år beroende på hur mycket rent avfall du har fått i dig. Människan är inte förnuftig, det har visat sig om och om igen, hon tänker kortsiktigt precis som ett barn som får välja mellan att få en liten klubba nu, eller en större klubba senare. Den större klubban för mänsklighten hade varit att vi hade sluppit katastrofer som vi har direkt del i! Eller man kan se det på annat sätt. Det finns de som liksom jag tror att naturen kommer att reglera människans utbredning oavsett vad vi säger. Och att skicka in en tsunami över japan som förorsakar spridning av radioaktivitet, är ett utmärkt sätt att hålla ner antalet människor till en uthärdlig nivå! Det enda vi nämligen inte klarar av att utrota är de gifter vi sprider själv och inte tål. Det som händer i Japan kan kanske ses som en katastrof för människan, men för naturen "världen" som människan väljer att kalla sin verklighet, är det enbart en vårstädning, där moder natur rensar ut det överskott som ska slippa svälta ihjäl på grund av att maten inte räcker. Och samtidigt se till att andra arter än människan ska kunna få tillfälle att äta sig mätta. Klockan tickar, det kanske är dags att börja använda det förnuft som nämndes i alternativ 2 i folkomröstningen där linje 3 som var nej, förlorade  med bara ett par procentenheter.

Och nu vill man borra ner det "rena" avfallet 500 meter ner i marken, där det måste ligga i 100.000 år, innan det är riktigt rent och inte innebär ond bråd död! Vi ser till att förstöra naturen för andra djur och oss själva, istället för att förvara vår skit på egen bakgård. Trots att den är så ren! Och det är möjligt att behållarna som det ska gjutas in i inte ens håller i 1000 år. Men det är nog bäst att räkna med att risken knappast finns, inte är sannolik.


Tage Danielsson u still rule!

tisdag 15 mars 2011

Nu får de sansa sig!

Obetalda skadeståndsskulder är tydligen den vanligaste orsaken till att unga 15-17 år hamnar i kronofogdens register. Nyss var det SMS-lån som var den vanligaste orsaken och det krävdes krafttag mot hur lätt det var att skuldsätta sig. Och frågan jag ställer mig och som alla borde ställa sig är:
Om det är vanligast att unga hamnar hos Kfm på grund av skadeståndsanspråk, hur många brott måste det då inte begås i timman av ungdomar i tidigare nämnd ålder. Jag ser framför mig horder av våldsamma ungdomsgäng som slår ner eller förstör för miljonbelopp!
Är det inte fel i sättet att räkna någonstans eller är det helt enkelt inte så viktigt hur man uttrycker sig. Om det är så, vilket jag hoppas att det inte är. Då borde DN och alla yrkesdemonstranter resa sig mangrant och kräva att lagstiftare tar tag i den livsfarliga situation som har uppstått. Där ungdomar förstör mer per dag än vad det tas SMS-lån!
Å andra sidan anser jag att det är just vad man borde ha gjort för länge sedan, haft ett solidariskt betalningsansvar alltså. Att vältra över skulden på föräldrar, som vissa förspråkar är att göra det enkelt. Föräldrar kan inte i varje enskillt fall hållas ansvarig för att de inte har kedjat fast sin tonåring i elementet hemma!
Föräldrar kan heller inte avkrävas att följa efter sina tonåringar på deras eskapader i natten.
Däremot kan man självklart kräva att vuxna tonåringar (föräldrar) tar ett större initiativ när det gäller att prata med sina barn om vad som är rätt och fel. Och det kan de bara så länge de slutar att vara kompisar och förvuxna barn! Har man blivit förälder, måste man också inse att det är dags att växa upp. I annat fall ska man inte skaffa barn alls. Barn är som jag har skrivit i en tidigare blogg, ingen rättighet, det är en skyldighet att ta hand om efter att man har varit med om att sätta människor till världen. Vi kan inte likt göken, sätta våra ägg (barn) i andras bo (dagis) och låta dem växa upp hur som helst. Föräldrar måste ta ansvar, men att göra en anka av en fjäder och att i stort sätt påstå att den vanligaste anledningen för unga att hamna i Kfm´s register är "skadeståndskrav", det är oförsvarligt. Och antagligen totalt fel!

Ramsan Isaak

Jag har flera gånger och senast idag läst en av Europas största dagstidningar och hittar inget.
Jag ser räkneverket ticka varje dag och undrar ständigt varför det räknar, Själv hade jag inte haft en aning om Dawit Isaak om det inte hade varit för att han en "svensk journalist" hade åkt till Eritrea för att arbeta politiskt mot regimen där. Och jag har ända sedan början frågat mig vad en svensk journalist har för anledning att försöka störta en annan regering! Ja, han ville underlätta för "demokratin" att kunna införas och därigenom bryta sittande makthavares regeringsställning. Jag såg en intervju med Eritreas president, där han förklarade att Isaak hade brutit mot landets lagar när det gäller att Eritreansk press är förbjuden att ta emot utländsk hjälp. Och detta trots att Isaak hade blivit varnad till att sluta. Det är självklart mindre önskvärt med regeringar som försöker kuva sin befolkning, oavsett det är med fysiskt våld, ekonomiskt våld eller andra sätt att förtrycka. Men faktum kvarstår, att man får ta seden dit man kommer. det gäller om inte i Sverige så i resten av världen!
Men oavsett vad så har nog dawit Isaak lärt sig sin läxa nu och visst borde man kunna släppa honom, precis som vissa får amnesti för långt grövre brott än att bryta mot presslagar.
Men brott mot rikets säkerhet! Är det inte upp till varje nation att själv bestämma eller ens kunna bedöma vad som är ett hot mot rikets säkerhet?

Sverige är fantastiskt!

"Den motvillige monarken" en bok som trots allt sålde bra. Nu släpper förlaget en utökad pocketupplaga! Med extra snaskigheter självklart, så att dyngbaggarna kan gräva och tumla runt i skiten. Jag vill personligen inte ens läsa skiten. 30 (trettio) år gammal kvällstidningsjournalistik. Som handlar om en då ung man som umgicks på det sätt som unga människor gör även idag. Att människor har tid att engagera sig i det som tog slut för i stort sett ett halvt sekel sedan. Camilla Henemark minns jag som en storbröstad frontfigur för Alexander Bard´s dåvarande projekt "Army of lovers". Där varje medlem såg ut som en skandal i sig själv. Jag måste dock säga att jag alltid har funnit Bard underhållande och faktiskt street smart. Man ska inte döma hunden efter håren och det visar sig om något när det gäller Bard. Ingen skrattar heller åt Angus Young där han spelar gitarr som ingen annan i kultbandet AC/DC. Talang har inget utseende den har enbart förmåga.
Men i Sverige spelar talang eller stil ingen roll, här framhålls man som storartad om man vinner en million på spel, men ses som suspekt ifall man råkar ha slitit ihop sin förmögenhet, se fallet Ingvar Kamprad! En man som har satt Sverige på kartan bland industrinationer med sitt IKEA . Men Sverige ärar inte de som ärs bör, man spottar på sig själv, sina celebriteter, sina hjältar och allt det som andra människor i av annan nationalitet håller högt och ärar. Sverige är som jag tidigare har skrivit en parkeringsplats, en avstjälpningsplats för det världen har lämnat efter sig. En jordplätt befolkad av människor som inte värdesätter stil, hårt arbete, traditioner eller sin kung. Sverige är mångkulturellt sägs det, men saknar snart helt egen kultur . De som vill upprätthålla och värna om "det Svenska" bespottas och kallas fula namn. Sverige har inte ens ett riksspråk, bara huvudspråk. Jag hörde en politiker i TV som förklarade att i Sverige har vi 12 (tolv) riksspråk! Är det konstigt att många av dem som är födda i Sverige inte kan något av dem ordentligt?
Jag tycker det inte, och självklart frossas det i glamour som går att hitta hos andra kungahus och i andra makthavares liv. I Sverige försöker man ständigt gräva ner allt som är värt att fira.
Sverige är fantastiskt!

måndag 14 mars 2011

så var det dags igen.

"Schlagerns Zlatan".
Ja så låter det redan, trots att Sveriges bidrag ännu inte har kvalat in till tävlingen bland de Europeiska nationerna. Skillnaden mellan Zlatan och Eric är att Zlatan kunde spela fotboll. Schlager-Zlatan kan inte ens skriva sin egen musik. Å andra sidan har jag inte gillat Frederik Kempe som har skrivit låten mer än tills jag hade hört Invincible tills jag tröttnade på den. Kempe är en musikmaskin som spottar ur sig låtar som låter likadant. Känslolös plagiatsamplad musik. Och "popular" är en variant på ordet "invincible". Nej jag tror faktiskt inte att Sverige placerar sig särskillt högt denna gång heller. Även om "småflickor skriker och pojkar trånar" som schlagergeneralen uttrycker det. Själva yttrandet förutsätter att den europeiska juryn består av småflickor och homosexuella män.
Men i Christer Björkmans Svenska schlagervärld kanske den gör det och då är ju allt bra.
Men vad händer om "Zlatan" inte får visa upp sin kunnighet för Europa. vad händer om det blir ytterligare ett nederlag och Sverige, trots Eric Saade´s vilja att göra det till en plump fortsätter att vara en flugskit på världskartan.
Fast äh! Då vann väl fel låt och alla andra taktikröstade för att mobba Sverige.

Mänsklig hybris

Världen behöver inte göra ett smack, annat än att reparera skadan som parasitfenomenet människan åstadkommer!
I DN står att "världen måste göra mer för att kyla ner jordklotet" och det är typiskt mänsklig hybris att jämställa sig själv med jordklotet. Jag blir mer och mer övertygad om att det faktiskt finns de som tror att jorden är platt dvs. att det är människan som har konstruerat världen. Människan har att se till att dels bli färre, så att andra varelser får tillräckligt med mat och dels bli mindre lata, så att människokroppen slutgiltigt utvecklas vidare från den hårlösa apan till att bli något som duger till annat än att stoppas full med chips och rulla runt i bil.
En framtida människa skulle kanske kunna springa om en sköldpadda och slippa skjuta kanin med hagelbössa.
I vilket fall som helst så behöver vi inte bekymra oss om vad "världen" måste göra.

Från det ena till det andra, kan jag konstatera att vintern som nu börjar släppa greppet, har varit den kallaste på länge. Det kan vara dags att ta hem politiker från söderhavsöarna, där de diskuterar global uppvärmning och ta hem dem till verkligheten.

Påtryckningsmedel

Nu har den Svenska kyrkan problem, kassorna sinar och personal kan sägas upp.
Det är tur att kyrkan inte skickar ut sina församlingsmedlemmar för att skrämma fram pengar.

En bisak

Svenska kärnkraftverk har kontrollerats efter 11:e september och klarar antagligen en "flygplansstörtning."
Men sedan den 11:e September har vi begåvats med ett tidigare okänt fenomen i Sverige.
Hur klarar ett Svensk kärnkraftverk sabotage inifrån, från personal.
Hur klarar sig ett kärnkraftverk från terror som är mer förfinad än att flyga in flygplan i byggnader!

Kärnkraft är inte säker alls, det behöver bara inträffa en olycka, så kan det vara kört.
men man räknar med att det är ganska osannolikt!

Värdelöst

Som om det fanns något värde i att "uppmärksammas" av människor som är rekommenderade att hälsa!
Jag blir inte gladare av att någon som skiter i mig egentligen, hälsar för att det är en rekommendation på arbetsplatsen.
Det är ungefär lika värmande som att kassapersonalen på varuhus visar att de har gått på charmkurs och säger hej till tusen människor om dagen.

-Hej nu är jag här och handlar igen!
Va, har jag sett dig innan.
-ja du hälsade så glatt igår, när jag betalade min mjölk.

RIDÅ!

vanlig förnedrings-TV

Reklamombudsmannen har mycket att göra. T.ex. att ta hand om anmälningar gällande Comviqreklam.
Filmen som gjorde reklam för kompisabonnemanget var tydligen mest anmält eftersom en kille med fel comviqabonnemang kastades i en soptunna. Det skulle vara en parodi på radiotjänsts usla reklamfilmer där människor hyllas för att betala TV-licens.
Vad människor klagar på är svårt att förstå, när i stort sett alla såpor, alla tävlingar och i stort sett allt på "bra TV" går ut på att mobba ut den som inte håller måttet på ett eller annat sätt. Det frossas sedan i hur deltagare bryter ihop och skrivs spaltmeter i tidningar om varför deltagaren inte passade. Hur många anmäler sådana program till granskningsnämnden eller diskrimineringsombudsmannen (är det inte dags för en ombuds ombudsman snart!)

Han är döööööööd!

"Michael Jacksons nya musikvideo" Öh, va? Dog inte han!
Och "The king of pop", kan man vara kung när man är död.
Heter i så fall Sveriges kung Karl XII, Oscar II, Carl Johan Bernadotte, eller vad?
The king of pop is no more.
På Svenska: Kungen av pop har avlidit.
Han kommer inte att göra fler framträdanden!
Det är inte "hans senaste video"
Det är skivbolagets senaste försök att tjäna mer pengar på hans rykte!

Vad man menar är oviktigt

Adolf Hitler lär enligt en ny bok inte alls "varit en modig ordonnans, som har sett döden i vitögat". Men ingen vet ju hur han såg det. Att se döden i vitögat är att se någon dö, se en död kropp, se kanoner skjuta ihjäl soldater på avstånd. Den som har sprungit genom ett kulregn, anser antagligen inte att annat än direkt strid är att se döden i vitögat. Men så har det alltid varit bland människor som vill upp! Partiet skönmålar den bit som behövs för att det ska se bättre ut. Talaren säger inte riktigt sanningen men nästan. Om det visar sig vara mycket osanning så heter det att "man inte har varit tydlig nog" och att det har funnits utrymme för misstolkning. Det i sin tur är samma sak som att säga "det har jag aldrig sagt/menat!"
Men "modig ordonnans" kan man anse sig vara bara genom att vara i närheten av kriget eller att överhuvud taget befinna sig i uniform, redo att dö för sitt fosterland. Modigheten blir i sig själv inte mindre för att en människa som anser sig ha varit modig, inte har sprungit i kulregnet! Låter det konstigt?
Tänk här i Sverige där en enad allians faktiskt menar att människor får en anställning, bara de blir fattiga. I vissa ögon skulle det inte ses som relevant, och jag är säker på att om man ställde frågan direkt till en ansvarig politiker skulle svaret bli just "så kan man inte säga!" Men så måste dom ju tänka, eller.....

fredag 11 mars 2011

Tsunami är naturens makt!

Det kanske snart är dags att inse hur otroligt små vi är i jämförelse med naturens krafter och anpassa det samhälle vi bygger efter vad vi är kapabla att kontrollera. Inte ständigt märka att vi har konstruerat eller ändrat så att naturen och jorden riskerar att förstöras på grund av människoapans oändliga brist på kompetent riskanalys.

Nätcensur skjuts på framtiden?

Kommer möjligheten till att censurera utvalda delar av nätet att skjutas upp?
Och varför är detta inget som verkar intressera bloggosfären i högre grad!
Är det ett rasistiskt förslag eftersom SD väntas stödja förslaget från V och MP.
Och är i så fall V, MP och SD tillsammans ett extremistiskt block som bara ger stöd åt vansinniga förslag som inte intresserar annat än dem som vill värna om Sveriges demokrati!
Döm själv, artikeln finns att läsa i DN här.

...Du har rätt, rubriken är felstavad. Allt för att dra till sig läsare :)

Civilkurage efterlyses

Ska Sverige som andra nationer ha en lag om civilkurage? Nej självklart kan man inte lagstifta fram kurage. "Kurage" kommer från bl.a. Engelska och mod, ibland mod + moral. Självklart kan man inte lagstifta fram mod eller moral hos människor, lika lite som det går att lagstifta bort tankar och politiska värderingar som aldrig uttalas. Det som däremot går att lagstifta är skyldigheten att ingripa.

I USA kallas det "impraved indifference" att låta bli att försöka förhindra en olycka som man vet kan komma att inträffa. På svenska kan man översätta det till "grov oaktsamhet" eller helt enkelt "likgiltighet"! Och självklart ska det vara förbjudet att vara likgiltig över att någon blir ihjälslagen, eller håller på att drunkna, eller ligger och blöder på marken. Det är det inte tu tal om! Att det ska vara straffbart att underlåta att anmäla pågående misshandel till polis, är heller inget att diskutera. Vi har i Sverige precis som i USA (tar det som exempel) rätt att försvara oss själva eller andra, det kallas för "nödvärn". Och ger laglig rätt att använda "det våld som nöden kräver". Men se upp!

Som jag har skrivit tidigare i annan blogg. "Att ha rätt, är inte samma som att få rätt" och det är här dilemmat ligger. Om man använder sig av nödvärn mot någon som håller i en pistol och man slår individen så att den avlider. Då blir det en föremål för rättslig prövning och man kan bli åtalad för "vållande till annans död." Att avväga vad som är tillräckligt våld är i stort sett omöjligt ibland och det är detta som gör det svårt att ingripa som civilperson. De som i slutänden avgör vad som skulle ha varit försvarbart våld, de sitter tryggt bakom en bänk i en domsal! Det finns exempel på väktare och poliser som har blivit utsatta för mordförsök och ändå fällts för att ha använt "mer våld än vad nöden kräver". Men i fallet poliser och ordningsvakter regleras våldsanvändning i "polislagen," som innebär att polisman får tillgripa det våld som krävs för att kunna slutföra en tjänsteåtgärd. Av den anledningen ska man t.ex. aldrig bruka våld mot en polis eftersom polisman har rätt att tillgripa just sådant våld som avser att lösa tjänsteåtgärden.

Men åter till civilkurage och nu har jag förklarat varför jag anser att det är svårt, ja näst intill omöjligt att lagstifta för att tvinga fram "mod och moral." Men Inpraved indifferance på Svenska grov oaktsamhet, ska alltid vara straffbart. Där finns inget att diskutera. Att det är svårt att bevisa att någon varit grovt oaktsam är skitsnack (ursäkta uttrycket), om någon går förbi någon som håller på att drunkna och dennes rop på hjälp ignoreras. Då är man de facto medskyldig till den drunknandes död!

torsdag 10 mars 2011

Förnyelse.

Det är säkert ingen ouppnåelig "dröm" som Mohammed Amin Kharraki har.
Han säger att "terrorism har blivit liktydigt med Islam" och det stämmer nog i vissa fall. I andra är just Islam proppfullt av förstockade "gråmuslimer", som gärna ser Islam som den religion vars Sharialagar ska utrota alla otrogna hundar. Alla kvinnor skall vara insvepta och alla män ska ha oinskränkt rätt att göra vad de vill med sina kvinnor. De som inte tar till sig den rätta tron ska sprängas och lemlästas allt i det heliga Jihad! Men jag tror mig se att de yngre som kommer ifrån muslimska hem, själva håller på att ändra sin religiösa utövning till att bättre passa sina västerländska vänner och det liv som de måste leva här. Man kommer dock inte ifrån att Sverige måste ta del i förändringen och aktivt ta avstånd ifrån det våldsamma inom Islam. Annars hjälper vi inte de yngre att förändra den verklighet som de tvingas leva i. Jag ser unga muslimska kvinnor gå i tights och med täckt hår men i övrigt vanlig klädsel. Och detta vet de är nödvändigt för att kunna integreras och göra nytta och bli Svenska muslimer. Muslim är ingen nationalitet och ingen ras. Det är en religion. Det är stor skillnad mellan rasism och religionsförtryck!
Mohammed Amin Kharraki säger att han drömmer om att alla muslimer ska behandlas som alla Svenskar på alla nivåer i samhället och det kommer de att bli, så fort muslimska ledare som han själv (ordförande i Sveriges unga muslimer) kraftfullt tar avstånd mot det som ger Islam en negativ aura. Att säga att man är emot våld och terrorism och att det visserligen finns terrorism inom Islam men.... Det räcker inte. Stå upp och säg, VI PROTESTERAR! Först då blir alla tvungna att ta visionerna om att vilja bli Svensk på allvar. Att säga att ungdomar från muslimska länder inte känner sig sedda och inte har framtidstro och därför tar till våld. Det håller inte. Det finns åtskilligt fler infödda icke-muslimer som också känner sig hopplösa och osedda. Men normalt sett så går de inte halsstarrigt iklädda ökenkläder, svepning och umgås slutet i religionens namn och kallar sig "Sveriges unga kristna" eller "Svenska ungdomars samfund" och skyller på att de mår dåligt och därför inte behöver ta ansvar för att följa lagar som gäller.
Så visst, jag tror att drömmen kan bli sann mycket snart, men visa att det inte bara är munväder utan att det finns en vilja att förändra Islam inifrån och ställ inte ständigt krav på att andra ska förhålla sig till Islam på ett för Islam positivt sätt.
Först då kommer era högsta drömmar att besannas. Tills dess göder muslimerna själva alla "fördomar" och misstro!

Styrmedel AHA!

WIMP heter en ny tjänst för strömmande musik som ska ta upp kampen med Spotify. Det nya och annorlunda greppet som det kallas är att WIMP "guidar" lyssnare till vilken musik som är värd att lyssna på.
Storartat! Så kom man då på ett sätt att försöka styra musiklyssnandet på nätet.
WIMP är ett styrmedel jag klarar mig utan. Jag klarar mig utmärkt med Spotify där man inte försöker "guida" (läs) styra mig åt det håll som musikindustrin betalar resan mot.

På tiden

Äntligen insåg man att det var dags. dags att antingen lägga ner det som kallas melodifestival i Sverige och för European songcontest (Europeisk musiktävling) i resten av Europa. Eller att anpassa standarden till resten av de musikskapande nationerna. Sverige kunde inte längre likt de forna öststaterna ställa upp med för resten av världen totalt intetsägande bidrag. Dags att fråga den öppna musikestraden vad som anses gå hem även i Tyskland och övriga världen. kanske kommer vi då till sist att åter kunna klättra upp till den pinne, där vi slipper kvala in till den världsomspännande tävlingskväll i musik som går av stapeln varje vår sedan 1956.
Dags att släppa loss!

traditioner och seder

Allt har en förklaring. Handslaget är ett tecken på att man litar på den man hälsar på. Det kommer från den tiden då män bar svärd hängande på vänster sida och drog det med den högra. Genom att låta någon hålla i sin "vapenhand" passificerade man sig själv och visade tilltro. Att hälsa med handen på bröstet, har säkert också sin förklaring men inte är det speciellt trovärdigt att någon håller vapenhanden på sitt bröst, redo att när som helst dra sin kroksabel och hugga mot den andre som kanske inte är fientligt inställd.
Som sagt, allt har sin förklaring. Och att ta seden dit man kommer, är ett sätt att visa respekt!
Det går också att respektera handen på bröstet genom att helt enkelt inte hälsa alls så länge man är i ett land där seden säger handslag.

Självklart är det så...

...att om man tar ifrån en grupp i samhället förmåner och ger dem till andra. Då blir den som är förfördelad minst sagt ilsken och vänder "demokratin ryggen". Den demokrati som säger att om du är infödd Svensk så är du mindre värd än om du kommer hit från ett annat land. Den demokrati som säger att det är helt ok att förtrycka kvinnor i religionens namn, att hata sexuellt oliktänkande och tvinga människor att böja sina huvuden inför en Gud. Självklart vänder vissa som har kurage nog en demokrati som sysslar med positiv särbehandling på grund av något som enligt Europakonventionen är förbjudet ryggen. Att diskriminera någon på grund av ras, religion, eller sexuell läggning. Att utan hållbara argument anse att det inte är rasism att hacka på en Svensk medan det anses som grov rasism att kritisera en invandrare som inte följer de lagar som gäller enligt lagboken. Det beror inte på någon global finans-kris. Det beror på EN finanskris. Nämligen den som man orsakar genom att använda en nations kapital på ett sätt som sticker i ögonen på dem som inget har! Och när vi ändå är inne på ämnet: Vilket missnöje spelade Socialismen på, om inte ungefär samma sak. Vissa tyckte inte som man skulle och de som inte gjorde det var extrema och skulle bort! SD har aldrig krävt att invandrare ska kastas ut. De har sagt att vi måste handskas försiktigt med landets finanser genom att ha en sansad invandringspolitik, där man inte ställer den inhemska befolkningen mot dem som immigrerar (flyttar in.) Om mamman med två barn har svårt att få det att gå runt, hur ska hon förhålla sig när hon ser att mamman från annat land med fyra barn klarar sig utmärkt! Ska hon fortsätta nicka mot "demokratin" eller vända sig mot "extremismen".
Vad gör du själv, om du får svara precis som du själv vill?

In kommer Stalin...

Efter träget diskuterande och debatterande, trätande och smusslande. När de flesta tunga namnen har sagt nej tack. Då kommer Håkan "lillstalle" Juholt in. En som ser ut som en ung Josef Stalin och ska vara den som ska förnya en politik som vred sig i dödsplågor länge, innan politiken till sist övergavs av väljarkårens majoritet. Med tanke på att S ämnade samarbeta med V i senaste katastrofvalet, kan det tänkas att man befäster banden med de superröda genom att få den som mest liknar SKP, KP, VPK och till sist V´s anfader. Socialdemokraterna dras med en allvarlig sjukdom som kallas beslutsvånda och har viljan att vara vän med alla, som säkert de flesta vet inte går! Man måste välja sida. Annars blir politiken inte trovärdig i längden. Om alla ska med i båten, då är det viktigt att man har en tungviktare i mitten som kan styra skutan, trots att den kantrar åt ena eller andra hållet. Men först av allt måste man se till att alla sitter stilla och inte grälar om ifall de ska sitta till höger eller vänster eller kanske i mitten. Då seglar man antingen vilse eller välter och drunknar i det politiska havet.

Att ställa till elände

Ordet "rasism" används generöst om det mesta. När en polis ingriper mot en invandrare eftersom personen inte uppför sig som man förväntas göra, då spelas rasistkortet ut. Svenskar kan inte spela ut samma hand eftersom Svensk inte är en ras i Sverige. Däremot är alla andra främmande nationaliteter att betrakta som ras. Det om något visar hur sned användningen av vissa ord har blivit. Nu skriver DN om sjuksköterskan som blev omplacerad och stämde sin arbetsgivare, men förlorade. Han kanske använde fel ord, vem vet. Att ha rätt är inte det samma som att få rätt, det vet alla som är juridiskt bevandrade. Antingen har du rätt sorts "vänner" eller så har du de riktiga argumenten. Sjuksköterskan hade det uppenbarligen inte. I sammanhanget kan sägas att det är relativt vanligt inom sjukvården att man omplacerar misshagliga element till geriatriken (åldringsvård). Det är en indikation på att du är på väg ut! A och O på en arbetplats och överallt annars är att man inte ska märkas, du ska vara en kugge i hjulet en länk i kedjan. Välsmord och tystgående så att det inte gnisslar. Det finns åtskilliga sätt att åtgärda delar som inte fungerar i helheten. Tänk alltså efter före innan du ställer till liv, oavsett vad det är.
Att ha rätt och att få rätt är inte samma sak.
Bara för att du har laglig rätt, är du t.ex. inte moraliskt skyldig att bråka.
På tal om rätt och fel och med den nyss avsomnade kvinnodagen, tänker jag på ett annat rätt och fel.
"Sjuksköterskan HAN", ett neutrum! Ett han och ett hon som i mina öron tar ut varandra. En man som decimeras till ett mellanting mellan man och kvinna. Jag har aldrig hört någon säga "polismannen HON".
Nej då ser man till att anpassa yrket till "polis".
När vi ändå har börjat missbruka språket kan vi lika gärna se till att kvinnor blir neutrum också!
Det vill säga varken män eller kvinnor.

onsdag 9 mars 2011

Allt detta diskuterande

Socialdemokraterna har svårt att hitta partiledare och det är kanske inte så konstigt. En partibok med stort S är inte längre en garanterad väg till utbildningsminister och sedan stadsminister. Samhället förändras och det måste Socialdemokraterna inse! Det går inte att vara förankrade i gammalt socialistiskt tänkande. Dagens socialister är det som igår kallades medelklass och borgare. Åsikter går inte längre att plocka in i sju olika fack. Det såg vi om inte tidigare så i senaste valet där ett åttonde tog plats i riksdagen. Fler fack ger större valmöjlighet var man vill placera sin röst. Och dessutom visar det på en bredd av åsikter som inte har visat sig förr. Oavsett hur S och för den del alla "gammelpartier" försöker kämpa emot så är skiftet på gång. Människor väljer lika fritt som de byter el-leverantör om priserna eller servicen inte passar. Dags för S att ge service istället för att "diskutera" sina nederlag.
[...vi måste sätta oss och ha en ordentlig diskussion...] och alltid i efterhand måste t.ex. Anna-Greta Leijon inse, inte är hållbart längre. Diskutera innan så att resultatet blir odiskutabelt rätt! Annars föreslår jag som en  annan bloggare att kapa partiet i två delar. En höger och en vänsterdel. Där den kan segla ut på ett dimmigt och fjärran hav tillsammans med V som är ytterligare en stelbent politisk riktning. Och där H-delen kan ansluta sig till regerande partier och dra nytta av att segla lugnt i kölvattnet efter Moderater och andra stabila partier som inte ständigt måste undersöka vad de gjorde igår!

Hål i plånboken

Det måste finnas hål i plånboken som DN skriver att det finns "mindre i för de flesta."
Hur ska man annars kunna förklara att vi betalar hög skatt utan att få bättre skola.
Hög skatt utan att få bättre sjukvård.
Utan att få bättre äldrevård.
Utan att få ökad trygghet

Och utan att ha råd att köpa ny eller åtminstone laga hålet i plånboken som Sverige bär på!
Eller vill ingen se hålen?

tisdag 8 mars 2011

Ingen sjukvård inget skyddsnät

Aha! I Sudan dör kvinnor när de föder barn, det är inte bra. I Sverige nekas sjuka sjukpenning och ibland finns inga vårdplatser på sjukhus, så folk dör i väntan på att få vård. Aha! Vårdköerna kortas.......

Men om vi nu har dåligt behov av sjukvård i Sverige, varför inte då göra den vi har bättre i första hand och bry oss om andra i andra hand?

Mina gräsänder

 Problemet är inte att män måste inse att.... Det är att ALLA inte inser att ALLA måste se på varandra som jämlikar. Inte lika bra, inte lika kunniga. Men lika mycket värda som människor i allmänhet är.

Idag tänker jag speciellt på mina gräsänder som jag säger hej till varje dag jag går hem från jobbet.
De föds, bildar par, är trogna livet igenom och diskuterar aldrig jämställdhet. Han gör vad han är bäst på och hon vad hon kan bäst. Ingen av dem är avundsjuk på att den ena kan men inte han och tvärt om.
Tänk om jag vore gräsand!

Dilemma med kvinnofrigörelse i Sverige och annorstädes.

Problemet med Sverige och vissa andra nationer är att de inte vet vad de vill. Samtidigt som man säger sig vara för kvinnors frigörelse, är man samtidigt för att kvinnor kan tvingas klä sig på visst sätt och tvingas inordna sig i hur män bestämmer att de ska vara. Och problemet är ännu större än så eftersom detta faktum inte får diskuteras på ett konstruktivt sätt.

Var är slöjan!

DN har idag en artikel om de mäktigaste kvinnorna i arabvärlden och jag kom genast att tänka på något som förbryllar mig något. Här i Sverige tiger feministerna stilla om det, emedan övriga i påverkansposition gör allt för att försöka inbilla Svenskar att slöjan är ett frivilligt val, något kvinnor gärna tar på sig. Och absolut inget tvång!
Jag har många gånger undrat vad slöjan innebär för en två-tre åring som hålls i ett fast grepp av sin pappa och är iklädd ibland både tygsvepning och slöja, eller enbart slöja? Hur har det lilla barnet kommit på att hon inte vill se ut som sina jämnåriga lekkamrater på dagis och kunna slänga med håret och visa sitt hårspänne för kompisarna!
Frågan jag ställer mig när jag läser artikeln i DN och tittar på bilderna av de kvinnliga ministrar och företagsledare som porträtteras är....
Varför har så få slöja, ju högre upp och desto mäktigare de är?
Har de inte insett hur härligt kvinnligt det är att svepa in hår och kropp i mängder med tyg?

Välj vad du tycker INTE vad andra vill

Det skrivs mycket om jämställdhet idag, det är kvinnodagen. (vart tog mansdagen vägen?), nåja jag antar att det är som med diskrimineringslagen. Den gäller enligt JK här inte majoriteten. Minoriteter får med andra ord bära sig åt hur som helst mot någon som tillhör majoriteten. Är det inte så man får en majoritet på fall?

Nåja nu gäller det val till kommunledningen som inte är tillräckligt jämställt, anser någon.
Ett val är vad jag vet ett val mellan två eller fler möjligheter. Om jag anser att en föreslagen kvinna passar bättre än en lika meriterad man, då väljer jag kvinnan och samma sak gäller tvärt om! Om man väljer politiskt korrekt, är det däremot inte fråga om att välja, utan istället att utse den kandidat som tillhör rätt sort och där välja den som passar bäst. Oavsett man eller kvinna ska det gälla att : Dugligaste man/kvinna på rätt plats oavsett kön. Kompetens avgörs inte på grund av kön. Den som påstår det i alla lägen, har tydligen inte klart för sig det innebär att diskriminera på grund av kön!

Att ha barn är ett ansvar!

Jag nedlåter mig inte till att nedgradera barns behov av omvårdnad och kontakt med sina föräldrar till att vara en klassfråga eller könsrollsfråga! Att skaffa bil är ingen rättighet och kräver ansvar av den som vill ha en, det krävs kunskaper och det krävs att man tar hand om den på bästa sätt. att skaffa barn borde inte heller vara en rättighet utan förpliktelser. Att sätta ett nytt liv till världen förpliktigar till att ta ansvar och att hjälpa den nya människan att bli hel och fullständig. Se hur det kan gå ifall man släpper barn utan att ge dem kärlek och utan att bry sig om. Här har eventuellt någons vilja att förverkliga sig själv, skaffa mer lyx, jaga större bil eller annan älskare/älskarinna fått ta över tiden man borde... nej SKALL lägga på sina barn. Jag blir beklämd av artiklar som "Vi ska ha barn" "Babyn ska rädda äktenskapet" eftersom det visar på ett symptom. Ska ha, skaffa är något man gör med saker, föremål. Inte små människor som sträcker ut sina händer för att få kärlek och omvårdnad. Om man inte har tid för hund ska man inte skaffa en, har man inte tid med vandrande pinne ska man inte ha någon och om man anser att arbete går före barn då ska man inte skaffa barn. Speciellt inte i ett land där vi förväntas ta till oss all mångkultur utom att berikas av det faktum att invandrare har starkare familjeband och att invandrarbarn i större utsträckning tar hand om sina föräldrar. Vad händer om vårdpersonalen på åldringshemmet plötsligt märker att extraarbetet tar för mycket tid för att de ska hinna komma i tid för att ta hand om dig när du blir för gammal att ta hand om dig själv!